Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Како да ја исчистите вашата аура?


На една од неговите посети, Садгуру одговори на прашањето какво е значењето на процесот на чистење на аурата во храмот Линга Баирави и зошто се користат лисја од светото дрво ним? Еве што одговори и кои пет начини на чистење на аурата ги наведе…

„Аурата е суптилна манифестација на сè што е. Ако погледнете во нечија аура, можете да го видите неговото физичко здравје, ментално здравје и кармичка структура. На некој начин неговото минато и сегашност, и ако е глуп, дури и неговата иднина. Само ако сте глупави, можеме да ја видиме вашата иднина, во спротивно можеме да го видиме само вашето минато.

Аурата е специфична манифестација на вас. Посуптилна манифестација во физичкото тело. Добро е да се чува чист. Дали е добро да го одржувате вашето тело чисто? Дури и ако можеби не го разбирате ова, некој што седи до вас разбира дека е добро. Добро е да се одржува телото чисто. Добро е да го одржувате умот чист. Добро е да се чува сè чисто. Не се обидувам да ве научам на хигиенски услови. Она што сакам да го кажам е дека ако сакаме да направиме нешто, прво го прочистуваме. Ако сакате да му дадете на нештото повеќе опции, треба прво да го прочистите. Без прочистување, не можете да направите ништо подобро со тоа отколку што е сега.

Значи, прочистувањето на вашето тело и ум – за кои има многу методи, како што се вежбање, храна и слични аспекти – е важно за да ги одржите чисто вашето тело и ум.

Аурата е манифестација. Тоа не е присуство само по себе. Но, ако направите садана и го подобрите вашиот систем, она што го манифестиравте вчера или пред десет години, сè уште може да биде присутно во вас и да не ви дозволи да станете тоа што сакате да бидете. Може да се прочисти.

Бања со вода, ветер, кал и оган
Дали сте забележале дека кога се туширате или бањате, како што велиме во Индија – што не значи натопување, туку истурање вода – кога ќе дозволите вода да се прелее над вас, вие не само што го чистите физичкото тело, не ја чистите само кожата, туку и нешто друго е чистење. Да речеме дека се чувствувате лути, вознемирени и секакви работи се разбрануваат во вас, одете под туш и после тоа ќе се чувствувате како да се измиени сите глупости. Туширањето не е само за чистење на кожата на вашето тело, можете исто така да ја исчистите аурата до одреден степен затоа што она што го нарекувате тело е манифестација или игра на пет елементи. Може да се бањате со вода.

Можете да направите ветерна бања на сличен начин. Да речеме, дува благ ветер и вие само стоите со раширени раце. Ако носите тенка облека и само стоите со раширени раце, ќе почувствувате олеснување по некое време. Дали го забележавте тоа? Се чувствувате толку чисто и сакате да се чувствувате воздушно и сакате да летате далеку. Ветерот може да го стори тоа, едноставно мора да биде вистинската брзина и да дејствува правилно. И неговата температура и сите други аспекти мора да бидат точни и ќе видите како ве чисти ветерот. Тоа е ветерна бања.

Можете исто така да направите кал бања. Ако одите во бањата има бањи со кал таму. На сличен начин постои и пожарна бања. Она што се прави во храмот е огнена бања затоа што знаете дека тоа е Баирави. Земете огнена бања. Секако дека не можете да истурите оган врз вашето тело, само допрете ја аурата на вашето тело на одреден начин.

Постојат одредени обрасци во вашата аура од кои се ослободувате. Одеднаш ќе видите дека се чувствувате лесно и јасно. Ова им е познато на луѓето во индиските домаќинства, бабите го соблекоа дришти за вас. Чистење на аура. Можеби некои од вашите баби точно знаеле како да го направат тоа. Некои не, од незнаење едноставно направија нешто слично. Ако се направи на вистински начин, тоа ќе работи совршено добро. Ако се направи некако, тоа ќе биде делумно ефективно.

Во моментите кога луѓето забележале дека нивните деца се болни со помош на оган, веднаш беа подобри. Бидејќи е противпожарна бања и има влијание врз нашиот систем.

Со расчистување на аурата, телото дише полесно
Значи, она што се прави во храмот како Клеша Нашан Крија, што значи процес што ја уништува нечистотијата, на хрватски јазик е чистење на аурата. Тоа значи отстранување на нечистотиите од аурата за да се направи телото полесно да дише и да се чувствува подобро во однос на здравјето, благосостојбата, менталната стабилност, сè “, рече тој за чистење на аурата со вода, воздух, земја и оган, а потоа го допре дрвото на гребенот.

„Нем е добро за вас, ги буди луѓето. Во Индија, ако се однесувате чудно или опседнато, тие ќе го победат ѓаволот од вас со дрво на гребенот. Ним е многу прочистувачка супстанција. Ако земете неем наутро, знаете дека стомакот ќе ви биде чист. Ако имате каква било инфекција, во оваа земја тие ќе ве ставаа на кревет од лисја од лисја, бидејќи тоа е одличен прочистувач на системот и дава енергија. Значи, овие лисја имаат огромни лековити придобивки и многу силно ехо во праната, и тие се доволно горчливи за да го избркаат ѓаволот од вас “, заклучи еден од највлијателните современи духовни учители.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Синоќешните награди „Златен глобус“ и покрај комбинираниот.н. „phygital“ формат нè враќаше во оние безгрижни времиња кога по доделувањето на наградите би сурфале по Интернет...

Route 66

Бројот на продадени копии на ефтиниот кинески електричен автомобил со цена од 4500 долари, го надмина бројот на продадени автомобили Тесла во Кина. Овој...

Fool Moon

Изненадување нè очекува на 18 март: филмот „Justice League“, чиј автор е Зaк Снајдер, ќе биде објавен на HBO Max. Пред премиерата, беа објавени...

Green Tea

Дали има нешто подобро од комбинирање на здраво, вкусно и заситувачки? Оваа пилешка паштета одзема малку напор и време, но тоа ќе биде вкусно...

Advertisement