Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Како да прекинете лош кармички циклус во само 3 чекори: Ослободете се од долговите од минатото засекогаш!

Дали постојано паѓате во исти негативни ситуации или односи? Како да се ослободите од лошата карма…

Многу пати во животот „се сопнуваме на ист камен“, правиме слични грешки и се наоѓаме во болна ситуација низ која сме искусиле повеќе пати во минатото. Ова се нарекува кармички циклус – повторувачки образец создаден да ни одржи одредена животна лекција. Колку повеќе бегаме од него, толку почесто се повторува.

Карматскиот циклус се појавува како забелешка дека мора да исплатиме некој кармички долг и да научиме важна животна лекција. Најчесто се манифестира во форма на кармички врски со партнер, пријатели, колеги или членови на семејството. За конечно да излезете од овој повторлив кармички циклус, без разлика дали се работи за врски или други ситуации, треба да разберете зошто влегувате во нив, за што служи сето ова, зошто.

Карматскиот циклус носи нови негативни чувства, справувајќи се со стресот и односите што нè разочаруваат. Кога сме во него, имаме чувство дека нашиот живот се врти во круг и дека постојано минуваме низ истите предизвикувачки ситуации што не можеме да ги избегнеме.

Како да се прекине кармичкиот циклус? Потребно е да ги направите следниве 3 чекори:

Чекор 1. Научете да препознавате кармички односи или ситуации

Ова е најважниот чекор, бидејќи само кога внимателно ќе ја анализирате врската или моменталната ситуација, ќе можете подобро да разберете зошто проблемите се повторуваат. Буквално ќе се чувствувате како да сте заглавени во кармички циклус! Тогаш ќе разберете што ви се случува и зошто, каква лекција мора да научите за конечно да се ослободите од оваа состојба на „дежаву“.

Чекор 2. Научете да се сакате себеси и ставете се на прво место

Да се ​​прифатите себеси и да се сакате е многу важна практика. Мора да научите прво да се изберете себеси во овие кармички односи или кармички ситуации. Она што го сака вашиот кармички партнер, пријател или член на семејство е последното нешто што треба да ве загрижи. Вие сте сами и избирате! Додека не научите вистински да се сакате себеси и да се откажете од своите потреби, нема да го прекинете кармичкиот циклус.

Чекор 3. Слушајте и верувајте во вашата интуиција

Интуицијата е најважниот советник во вашиот живот на кој можете да му верувате. Никој во целиот свет не знае подобро што сакате, што ви треба и што сакате отколку вашиот внатрешен глас. Исто така, она што не го сакате и не го сакате. Вие не треба да правите работи што се спротивни на вашите внатрешни верувања и чувства. Научете да и верувате на вашата интуиција, таа никогаш не греши.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Наместо непотребно горење на дрва, што денес е вообичаена практика поради хиперпродукција и при која се ослободуваат штетни емисии на јаглерод диоксид во атмосферата,...

Four Seasons

Јужнокинескиот карст на почетокот звучи како евтина роба од Ebay, но не мора да биде. Во овој случај, зборуваме за нешто толку вредно и...

Fool Moon

Карл Лагерфелд, великанот на светската модна сцена, беше еден од најголемите таленти на 20 век и во исто време колекционер со ненаситна жед кога...

Green Tea

Резултатите од истражувањето се многу интересни… Врската помеѓу мирисот и уживањето во храната е јасна и одамна е документирана. Но, дали некогаш ви текнало...

Advertisement