Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Како да замислите желба која навистина ќе се оствари: Сè што сакате, може брзо да се исполни

Овие паметни техники ви помагаат побрзо да ги остварите вашите желби!

Поставувањето желби на вистински начин е многу важна техника од која зависи нивната реализација.

Една од најголемите грешки што ги правиме кога замислуваме желби е тоа што ги поставуваме желбите како „празни соништа“. Желбите треба да бидат вашите цели што можете да ги постигнете во одреден временски период. Честопати замислуваме желба, а потоа легнуваме на каучот и започнуваме да фантазираме. Визуелизацијата на желбата е одлична работа, но без наш напор и активирање, ништо нема да се промени.

Друга важна техника е сонување за желби кои можат да го променат животот на позитивен начин, но исто така се остварливи во реално време. На пример, сакате да научите нов јазик течно за неколку месеци поради напредокот во кариерата, но наскоро сфаќате дека тоа не е практично изводливо затоа што немате доволно време. Ова го отежнува остварувањето, бидејќи следниот чекор е клучен за исполнување на соништата, а тоа е планот.

Зошто ви е потребен детален план? За да не трошите време и енергија на нешто што нема да се оствари. Добра стратегија и план ве мотивира и ве води како да ја остварите желбата.

Следниот чекор е да работите на вашата желба. Што и да замислите, без разлика дали станува збор за материјална работа, нова ситуација или животна промена, може да го постигнете со вашиот труд и активност. Нема зборови како „Не можам“ и „Невозможно“ … Кога навистина сакате нешто, направете план и активирајте се, сонот наскоро може да стане реалност. Наместо да кажете: „Сакам да ми се случи нешто убаво“, ќе речете: „Ќе направам сè за да ми се случи она што го сакам“.

Последниот чекор, но не и најмалку важен, е визуелизација. Заедно со планот, активноста и поставувањето на добра цел, визуелизацијата е еден од најголемите мотиватори и ви помага да привлечете добра енергија. На пример, ако сакате да напишете книга, визуелизирајте го целиот процес на работа, вашите чувства, мисли, намери, а потоа во вашите мисли искусете ги чувствата што ќе се појават кога книгата ќе биде објавена. Замислете го целиот процес, затоа што на овој начин го охрабрувате умот да се фокусира на она што го сакате, а потсвеста и интуицијата да „шепоти“ нешто важно за вас, доколку се оддалечите од патот на вашите желби.

Затворете ги очите, длабоко вдишете, замислете желба и тргнете по чудесен пат на реализација!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

За почеток да се запознаеме со терминот „француски шишки“, дали воопшто знаете за каков вид на стилизирана коса се однесува? Сите што мислите дека...

Fool Moon

Што прво забележавте на сликата – пеперутка или заљубен пар? Овој тест на личноста открива што се крие во вашата душа и каква судбина...

Green Tea

Ако сакате да го подготвите ова јадење во една тава, треба да користите модел што можете да го користите на шпорет или во рерна,...

Route 66

Доколку имате впечаток дека вашите модерни луксузни автомобили се безбедни од кражба благодарение на нивните софистицирани системи за безбедност, навистина сте се излажале… Деновите...

Advertisement