Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Зошто секогаш паѓаме на погрешниот Фраер?

Во студија објавена во „Еволуција и човечко однесување“, научниците истражувале љубовно-сексуални врски на 959 машки и женски хетеросексуални испитаници, обрнувајќи особено внимание на специфични нарушувања во однесувањето, како што се невротицизам, опсесивно компулсивно нарушување и импулсивност.

Истражувањата покажаа дека оние луѓе кои се претежно „патолошки несовесни“ (т.е. оние кои донесуваат одлуки без многу грижа и размислуваат за нив) привлекуваат значително повеќе краткорочни партнери (и често имаат повеќе деца) отколку оние кои внимателно ја мерат секоја одлука. Или накратко, ако не размислувате премногу за работите, големи се шансите да привлечете погрешни момци.

Резултатите од истражувањето, се разбира, не значат дека ако постојано привлекувате погрешни момци, никогаш нема да го пронајдете вистинскиот, но тие само значат дека наоѓање на вистинскиот, колку помалку ги анализирате работите, толку повеќе се сведува на обиди и грешки. Или со други зборови, сепак ќе мора да бакнувате уште неколку жаби пред да налетате на вашиот принц!

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Оваа веганска рикота е направена од само четири состојки (вклучувајќи вода и сол). Потребни се само неколку минути, а потребен ви е блендер или...

Fool Moon

Познато е дека убавината не доаѓа само однадвор, туку секако одвнатре… Добрината на човекот, велат тие, се гледа во неговите очи! Овие хороскопски знаци...

Cotton Club

Сè уште не ни е јасно зошто точно 30-от роденден толку многу влијае на нашата состојба на умот. Токму во овој момент ние често...

Fine Living

Ако не сте го виделе тоа со свои очи, веројатно денес некаде сте наишле на информации дека некаде врне снег. Зимата е пред самиот...

Advertisement