Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Златното правило на бројот 3 – Внесете среќа и благосостојба во вашиот живот

Златно правило број 3 – Еве како да внесете љубов, среќа и мир во вашиот живот!

Во текот на животот, честопати среќаваме луѓе кои лесно се соочуваат со предизвици и некако со леснотија го продолжуваат својот посакуван пат. Која е нивната тајна?

Според Законот за привлекување, сè е вткаено во нашите мисли. Сè започнува од нашите мисли, произлегува во нив и се манифестира од нив.

Сите наши проблеми, таги, незадоволства, слабости, гнев – сето ова може да биде последица на нашите мисли и постапки.

Имаме тенденција често да забораваме што е најважно за среќата – духовното и емоционалното и да се фокусираме на нешто минливо и материјално. На овој начин губиме контакт со нашето внатрешно јас и ја забораваме вистинската мисија на нашите сопствени животи.

Античките мудреци истакнале дека хармонијата и среќата во животот се охрабруваат со вреднување на едноставните, но златни правила од бројот 3.

Златното правило на бројот 3 или 3 работи, е суштината на нашето постоење. Кога ќе почнете да ги следите овие правила, ќе забележите како вашиот живот почнува драстично да се менува и да го привлекува она што зрачите – среќа, љубов и мир.

Златно правило број 3 значи да се биде свесен за следново:

3 работи што никогаш нема да се вратат: време, изговорен збор, можност.

3 работи што не треба да се изгубат: мир, надеж, чест.

3 највредни работи во животот: љубов, самопочитување, доверба.

3 работи на кои не треба да се потпрете цврсто: сила, среќа, материјални работи.

3 работи што ја обликуваат личноста: работа, искреност, достигнување.

3 работи што уништуваат личност: вина, гордост, лутина.

3 работи што е најтешко да се кажат: „Те сакам“, „извини“, „Помогни ми“.

Напишете ги овие едноставни правила на парче хартија и закачете ја хартијата на видливо место во вашиот дом. Ако се фокусирате на овие едноставни и златни достојни правила, ќе можете да живеете посреќно, помирно и позадоволно.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Најновиот дом на брендот Versace сака да го направи вашиот ентериер уште помодерен … Италијанскиот луксузен бренд штотуку ги отвори вратите на својата нова...

Fool Moon

Во последната година видовме дека се сменија многу од она што го знаевме. Сепак, некои работи и понатаму остануваат исти. Социјалните мрежи сè уште...

Green Tea

Ви откриваме сè што треба да знаете! Во заедницата на нутриционисти, познати по специјалните хранливи состојки, но и разни животински и растителни производи што...

Cotton Club

Во свет каде што зборовите пандемија, карантин, вакцина и ограничувања се користат почесто отколку што би сакале, модата нè потсетува дека треба да се...

Advertisement