Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Астрологијата предвиде дека 2020 година ќе биде супер драматична… што е следно?

Можеби не бевме свесни за ова додека ги подготвувавме новогодишните резолуции, но астролозите со години предупредуваа дека 2020 година ќе биде време на големи вознемирувања поради спојот на Сатурн и Плутон на 12 јануари. Астрологот Чани Николас, автор на книгата „You Were Born for This: Astrology for Radical Self-Acceptance“, изјави дека повеќето астролози „оваа година ја сметаат за исклучително важна, што ќе ја одбележи историјата поставувајќи ни екстремни предизвици“. Имено, овој релативно редок спој досега ги следеше почетоците на двете светски војни, рецесијата во осумдесеттите години … и тука сме.

View this post on Instagram

🦋NEW MOON BLESSINGS🦋The New Moon in Gemini occurs on May 22nd at 10:39 AM PT. Gemini’s winds whirl. The multifaceted storyteller of the zodiac, Gemini’s information is constantly on the move. No version of the tale sticks for too long as breaking news is always incoming for these reporters. Holding on to nothing and channeling everything, Gemini’s ability to consider a myriad of possibilities is unnerving to most, but a place of comfort for this mutable air sign. Gemini is the breath that pushes forth each sentiment we utter. Its speech sparkles with witticisms offered at a speed few can recreate. Its mind is ceaseless in its chatter. The symbol for Gemini is the twins, so while one side of this sign is out and about, the other side needs to retreat. Versatility is one of Gemini’s main characteristics but so too is a drastic shift in temperament. Mercurial, Gemini can talk to anyone, anywhere, but must also have time to be in exchange with themselves. Time for deep inner dialogues are much needed. This New Moon asks for such attunement. While the external world goes through a process of immense loss, and while so many of us suffer, struggle and mourn, we are more likely to be attuned to personal feelings, stories, and memories that would otherwise be inaccessible. Grief awaits our acknowledgment. During the New Moon, its ruler, Mercury makes a conjunction to Venus retrograde also in Gemini. Venus is busy retracing the well-worn paths we have carved through intimacy and union. Venus retrograde takes us into our personal undergrounds where we re-examine our missteps, our miscommunications, and our missing link to greater connections. Our neediness is exposed, telling us where and when we feel repulsive, unfit, and unfulfilled. Our neediness is also a guide to follow, showing us what we crave, deserve, and desire if we can refuse the shame that usually accompanies it. -Full post and horoscopes up on the site! 🦋🦋🦋🦋🦋

A post shared by Chani (like Annie or (c)Hani) (@chaninicholas) on

Матријархатот е на повидок?
Нептун ќе ги засили чувствата на емпатија и меѓусебна поврзаност, кои играа посебна улога за време на изолацијата, но ќе продолжат да фигурираат со посебна сила на 27 јули и 12 октомври. Но, поинтересно, астрологот Џулијана Мекарти, автор на „The Stars Within You: A Modern Guide to Astrology“, изјави дека оваа година била обележана со премин од патријархално во матријархално време: „Како го имавме овој спој – северните јазли на Плутон, Сатурн и Месечините беа во Рак – показател дека се движиме кон матријархат. Интересно е што земјите кои најдобро управуваа со ситуацијата за време на пандемијата имаа жени во водство “.

Еклипса и медиуми
Нашиот трет астролошки извор, Џесика Ланјаду, која го води астролошкиот подкаст Ghost of a Podcast,, предупредува дека „имаме неколку затемнувања на крајот од годината во Близнаци / Стрелец во врска со прашањата за пропаганда, вести и слобода на медиумите воопшто. Имаме моќ да консумираме вести покритично и ќе бидеме повеќе склони да ги проверуваме нашите извори. Исто така, ќе има повеќе можности да набљудуваме како се однесуваме кон другите, да обрнеме внимание на тоа како се изразуваме и како се негуваме едни со други “.

Подгответе се да се борите
Покрај сегашната ретроградна Венера за која веќе пишувавме, што е можност да се нурнеме во рефлексија, а исто така и време кога треба да се спротивставиме на заживување на односите што му припаѓаат на нашето минато, ретрограден Марс не чека помеѓу 9 септември и 13 ноември. Ленијадо додаде дека ќе биде време „кога тие ќе можат да бидат активни учесници во промените во однос на постојните проблеми. Тука постои потенцијал да бидеме обединети во борбата против социјалните и здравствените проблеми со кои ќе се соочиме “. Во текот на истиот тој период, можеби ќе треба да бидеме внимателни за тоа како и каде го насочуваме гневот и фрустрацијата, што е неизбежно со оглед на последиците што ќе ги има пандемијата и карантинот врз нашите животи до крајот на годината. За да ги отежнеме нашите животи малку потешко, следат два ретроградни Меркуси (18.6.-12.7. И 13.10.-3.11.), Што може да нагласи повеќе тектонски поместувања.

Океј, а 2021 година?
Гледајќи малку подалеку во иднината, спојот на Сатурн и Плутон во Водолија на 21 декември се смета за можност за нов почеток, особено затоа што Водолијата е врзана за наука, технологија и иновации: „Водолијата е знак што сака да ги разбере системите за воведување на најинтелигентни и најефикасни можни иновации. Овој спој, исто така, има свое нарушувачко полнење што ќе принуди многу индустрии да се менуваат на начини што ќе ги направат скоро непрепознатливи. Се надевам дека ова ќе значи свртување кон нови пристапи кон Земјата и нејзините ресурси на поодржливи начини“, изјави Никола.

Сè на сè, астрологијата предвидува промени, но ние ќе мора да се посветиме на овие промени да одат во вистинската насока: „Ова е крај на еден циклус и почеток на друг – тоа може да ни даде надеж, но таа надеж зависи од нашата подготвеност да соработуваме и да го обновиме нашиот свет.”

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Во тековниот, октомвриски број на списанието ELLE, ќе најдете моден едиторијал под наслов „Misfits“ кој ја покажува убавината и односот на младите генерации од...

Green Tea

Таа има 50 години и е најубавото тело во Холивуд. Џенифер Лопез очигледно има добри гени, но работи и многу напорно за да ги...

Wall Street

Судејќи според ова, 2020 година е навистина лоша година за сите… Како и да е, за Фу Чунсијао, колекционер од Хонг Конг, на кого...

Fool Moon

Со цел да ги разгледаме подетално сите карактеристики на астролошките знаци забавни, женски и „свесни за модата“, ќе се запознаеме со секој од нив...