• Сподели на:

„Направи сам“ идеи со кои ќе ја отворите пролетната сезона во дворот

___

Време е да го разбудите дворот од зимскиот сон! Извадете ги цвеќињата надвор, направете нови полици на кои ќе ги изложите, додадете неколку светилки за поромантична атмосфера и прошарајте го стариот мебел.

Сето тоа подобро е да ви одземе неколку часа, отколку многу пари, па затоа ви предлагаме неколку „направи сам“ проекти на кои досега не ви текнало.

Отворете ја пролетната сезона:

1. Направете табуретки за седење од стари гуми и дебело јаже.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-01.jpg

2. Белите новогодишни светилки закачете ги на дрвјата, наместо да ги чувате спакувани во кутија до следните празници.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-02.jpg

3. Направете полица од обичните дрвени палети.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-03.jpg

4. Сами направете патеки од старите даски – доволно е само да ги наредите во земјата.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-04.jpg

5. Искористете ги бетонските блокови како ногарки за клупа.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-05.jpg

6. Старите гуми лесно може да станат саксии – само наполнете ги со земја и закачете ги со синџирче.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-06.jpg

7. Искористете ги пресечените трупци како масички.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-07.jpg

8. Вертикалните џепчиња за на врата искористете ги како саксии.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-08.jpg

9. Шанк од палети и бетонски плочки е секогаш добра идеја.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-09.jpg

10. Или од старо дрвено буре.

napravi-sam-idei-so-koi-ke-ja-otvorite-proletnata-sezona-vo-dvorot-10.jpg

 


Оставете коментар

___