• Сподели на:

Како старите предмети во домот повторно да изгледаат модерно?

___

Ако сакате да го подновите домот без да потрошите ниту еден денар за тоа, потребна ви е само вашата лична креативност.

kako-od-domot-da-napravite-unikaten-prostor-za-ziveenje-01.jpg

Бидете новиот Салвадор Дали и од домот направете уникатно место каде ќе сакате да го поминувате сето слободно време како за релаксација така и за уживање со пријателите и семејството.

Еве неколку генијални инспиративни идеи како можете тоа да го направите:


1. Направете одлична подлога за саксијата

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-001.jpg

2. Едноставната столица обојте ја во забавни бои кои ќе го развеселат домот

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-02.jpg

3. Истото направете го и со ламбата, од бела едноставна ламба направете уникатно шаренило

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-03.jpg

4. Уникатна „Направи сам“ маса

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-04.jpg

5. Од обичниот метален свеќник направете уникатна вазна за масата во дневна

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-05.jpg

6. Од обичната и досадна бела ламба направете забавна декорација под која вашите деца ќе ги пишуваат домашните

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-06.jpg

7. Истото важи и за обичните фиоки

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-07.jpg

8. Ако металот не го сакате како дел од домашниот декор

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-08.jpg

9. Направете уникатна мини вазна

 

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-09.png

10. Или голема саксија

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-010.jpg

11. Ако имате бела обична пластична маса, можете да употребите неколку бои

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-011.jpg

12. Истото важи и за обичниот бел часовник

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-012.jpg

13. Или ако веќе е застарен, можете да направите генијална декорација за маса

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-013.jpg

14. Стаклените предмети во кујната каде чувате дел од храната, не мора да бидат само
стаклени

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-014.jpg

15. Ако сакате да направите црно бело лично катче во домот

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-015.jpg

16. Или интересна рамка за чување на книги или декоративни елементи

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-016.jpg

17. Направете нова уникатна вазна

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-017.jpg

18. Или место каде ќе ставите различни цветови

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-018.jpg


19. И обичните перници не мора да бидат обични

kako-starite-predmeti-vo-domot-povtorno-da-izgledaat-moderno-019.jpg


Оставете коментар

___