• Сподели на:

Како да ја разубавите евтината масичка од Икеа која сите ја имаат дома?

___

Денес речиси и не постои домаќинство кое не ја поседува малата квадратна масичка од Икеа. Таа можеби е еден од најпрепознатливите заштитни знаци на шведската компанија, која го оправдува имиџот со кој се гордее – евтина, практична и лесно склопливо повеќенаменско парче мебел..

kako-da-ja-razubavite-evtinata-masicka-od-ikea-koja-site-ja-imaat-doma-001.jpg

Достапна во две бои, бела и црна, масичката е простор каде што го пиеме утринското кафе, ги чуваме омилените книги или наједноставно – ги креваме нозете врз неа, за да се одмориме по напорниот ден.

Некои од вас можеби ја имаат поставено веднаш до креветот во улога на наткасна, односно заменува мала комода, други ја чуваат на терасата, бидејќи е одлична за мали простори… Со еден збор, можностите за употреба на малата Икеа масичка се неограничени.

Овие луѓе имале поинакви идеи како да ја разубават својата омилена масичка.

Од фотките ќе забележите дека дел од нив вешто ја пренамениле во хранилка за нивните домашни миленичиња, некои ја употребиле во кујната, како простор за дополнително складирање на предмети. Други пак ја обоиле во омилената боја, ја облепиле со тапети или стари географски мапи, а оние највредните создале вистински катчиња за игра и уживање на дечињата.

Дел од нив изгледаат вистински гламурозно, многу повредно и полуксузно, од цената која што стои на етикетата.

Во секој случај, идеите се прекрасни…

Ikea_masicka_redizajn_1.jpg

Ikea_masicka_redizajn_2.jpg

Ikea_masicka_redizajn_3_2.jpg

Ikea_masicka_redizajn_3.jpg

Ikea_masicka_redizajn_4.jpg

Ikea_masicka_redizajn_5.jpg

Ikea_masicka_redizajn_6.jpg

Ikea_masicka_redizajn_7.jpg

Ikea_masicka_redizajn_8.jpg

Ikea_masicka_redizajn_10.jpg

Ikea_masicka_redizajn_11.jpg

Ikea_masicka_redizajn_12.jpg

Ikea_masicka_redizajn_14.jpg

Ikea_masicka_redizajn_15.jpg

Ikea_masicka_redizajn_16.jpg

Ikea_masicka_redizajn_17.jpg

Ikea_masicka_redizajn_18.jpg

Ikea_masicka_redizajn_20.jpg

Ikea_masicka_redizajn_21.jpg.

Ikea_masicka_redizajn_22.jpg

 


Оставете коментар

___