• Сподели на:

10 начини на кои сами можете да ги разубавите обичните саксии за цвеќиња

___

Цвеќињата сигурно веќе ги изнесовте на терасата или во дворот и сега слободно уживате во боите и аромите. Но, што да правите со старите и здодевни саксии, ако не смеете да ги пресадувате корените?

Постојат многу начини на кои сами можете да ги разубавите, само треба некој да ве поттикне да биете креативни.

Овие 10 идеи ќе си ја завршат работата и за експресно кратко време ќе си го разубавите цветното катче:

1. Саксии обложени со вертикално сечени дрвца

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-1.jpg

2. Саксии налепени со хоризонтално сечени дрвца

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-2.jpg

3. Саксии обложени со шарен материјал

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-3.jpg

4. Или со салфетки, со декупаж техника

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-4.jpg

5. Саксии обложени со чипка

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-6.jpg

6. Омбре ефект

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-7.jpg

7. Саксии разубавени со лак за нокти

 

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-8.jpg

8. Елегантни саксии со златен сјај и камчиња во боја

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-9.jpg

9. Мозаик од ситни камчиња

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-13.jpg

10. Саксии обложени со кора од дрво

10-nacini-na-koi-sami-mozete-da-gi-razubavite-obicnite-saksii-za-cvekinja-14.jpg

 


Оставете коментар

___