• Сподели на:

Топ 10 европски острови кои се најубави во лето

___

Континенталниот одмор многу се разликува од оној на островите, затоа што секој од нив, посебно во нашата прекрасна шарена Европа, која е богата со многубројни култури, нуди уникатно и единствено искуство.

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-01.jpg

Не се работи само за културата, туку и за природата која била посебно наклонета кон овие 10 острови.

Затоа нема потреба да воздивнувате по тешко достижните Хаваи, Европските острови се подеднакво прекрасни во лето:

1. Сардинија

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-02.jpg

2. Сицилија

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-03.jpg

3. Мајорка

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-04.jpg

4. Крит

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-05.jpg

5. Ибица

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-06.jpg

6. Ланзароте

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-07.jpg

7. Крф

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-08.jpg

8. Тенерифе

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-09.jpg

9. Менорка

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-10.jpg

10. Малта

top-10-evropski-ostrovi-koi-se-najubavi-vo-leto-11.jpg


Оставете коментар

___