• Сподели на:

20 волшебни селца кои како да излегле од бајките

___

Постојат места на светот каде се чини дека времето целосно застанало и ништо не се менува.

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-001.jpg

Места каде можете да најдете вонземска убавина, недопрена природа и куќички и дворци кои како да излегле од бајките.

Мирот кој овие места го содржат ќе ве натера да посакате засекогаш да станате таму:

1. Ротенбург, Германија

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-1.jpg

2. Санторини, Грција

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-2.jpg

3. Колмар, Франција

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-3.jpg

4. Чинкве Тере, Италија

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-04.jpg

5. Планинско село во Кина

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-5.jpg

6. Пен, Шкотска

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-6.jpg

7. Ширакава-го, Јапонија

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-7.jpg

8. Бибури, Обединето Кралство

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-8.jpg

9. Мигдал, Гренланд

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-9.jpg

10. Синтра, Португалија

20-volsebni-selca-koi-kako-da-izlegle-od-bajkite-10.jpg

 


Оставете коментар

___