Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Wall Street

Топ 10 локации за инвестиции во имот за 2022 година во Обединетото Кралство

За оние кои размислуваат следната година да купат недвижности, еве ги најдобрите локации во Обединетото Кралство.

По турбуленцијата во 2020 година, 2021 година имаше многу можности, особено за пазарот за недвижности во Обединетото кралство.

Во комбинација со враќањето на побарувачката за големи градски центри, SevenCapital, водечка компанија за развој на имот и инвестиции во Обединетото Кралство, користеше комбинација од истражувања од Zoopla, JLL и Knight Frank за да ги идентификува најдобрите 10 инвестициски локации за новата година:

Бирмингем 

Architecture of Birmingham
Архитектура на Бирмингем

Вториот град во Обединетото Кралство одамна е главен кандидат за инвеститори „Купи-за-дозволи“, со зголемената популација и достапност на Бирмингем за потенцијално профитабилна инвестиција.

Додека Бирмингем веќе забележа пораст на цените на имотот за 17% во текот на изминатите пет години, проширувањето на финансискиот сектор во градот треба да ги зајакне и економијата и пазарот на недвижности. Со оглед на тоа што Голдман Сакс, PwC и HSBC донесоа илјадници работни места и млади професионалци во градот, се очекува Бирмингем да има раст на цената до 19,5% до 2025 година, заедно со раст на кириите од 12%.

Просечна цена: 214,696 фунти
Просечен принос за изнајмување: 6,56%
Раст на цените за пет години: 17,44%

Манчестер

A water feature in Piccadilly Gardens, Manchester
Фонтана во градините Пикадили, Манчестер

Манчестер не само што го води патот за раст на капиталот на северот, туку оваа економска сила, исто така, треба да биде клучно инвестициско жариште во Обединетото Кралство за 2022 година. Дом на MediaCityUK, Манчестер предвидува 1,2% економски раст до крајот на 2021 година благодарение на собирање мултинационални претпријатија.Манчестер не само што го води патот за раст на капиталот на северот, туку и оваа економска сила, исто така, треба да биде клучно инвестициско жариште во Обединетото Кралство за 2022 година.

Богатството од можности за вработување во градот е значаен придонес за силната популација на Манчестер, која во моментов живее на околу 2 милиони луѓе. Со учениците кои сочинуваат над 100.000 од населението во градот, Манчестер предвидува раст на изнајмување до 12,5% до 2025 година.

Просечна цена: 208.792 фунти
Просечен принос за изнајмување: 6,53%
Раст на цените за пет години: 20,69%

Дерби

Derby, UK
Дерби, Велика Британија


Клучот за успешна инвестиција често лежи во новите локации. Додека Дерби е водечки град во рамките на Источниот Мидлендс, возбудливата иднина го става меѓу оние како Бирмингем и Манчестер за можности за инвестирање во имот.

Покрај тоа што е во центарот на Обединетото Кралство, Дерби е дом на многу производствени гиганти, вклучувајќи ги Ролс Ројс и Бомбардиер. Привлекувајќи повеќе од 124.000 студенти и млади професионалци во градот, растечката популација на Дерби треба да ги зголеми вредностите на имотот до 24% во наредните години.

Просечна цена: 222.910 фунти
Просечен принос за изнајмување: 4,20%
Раст на цените за пет години: 11,37%

Нотингем  

Nottingham shopping street
Трговска улица Нотингем

Иако Нотингем е значително подостапен од другите водечки градови во Обединетото Кралство, неговиот иден долгорочен раст треба да биде еден од најсилните во земјата. Популарноста на градот меѓу растечкиот базен за дипломирани студенти е дека некои поштенски кодови во Нотингем достигнуваат 9%, како што се NG1 и NG7.

Со два водечки универзитети во центарот на Нотингем и просечна цена на имотот од само 230.522 фунти, Нотингем им нуди на инвеститорите потенцијал и за зголемување на капиталот и за конкурентни кирии во 2022 година.

Просечна цена: 230.522 фунти
Просечен принос за изнајмување: 4,92%
Раст на цените за пет години: 19,26%

Њукасл

Newcastle
Њукасл


Со просечен принос за изнајмување од 5,23%, комбинацијата на пристапни цени и високи приноси го позиционира Њукасл како клучна локација за инвестирање за 2022 година
Покрај тоа што е топ 10 локација за инвестиции, Њукасл, исто така, е на осмо место во Велика Британија по популација. И покрај зголемената побарувачка за имот, овој северен град има една од најприфатливите просечни цени на недвижностите на листата, што го прави атрактивна перспектива за инвеститорите.

Достапноста на Њукасл се припишува на комбинацијата на пристапни цени и високи приноси кои го позиционираат Њукасл како клучна локација за инвестирање за 2022 година.

Просечна цена: 215.355 фунти
Просечен принос за изнајмување: 5,23%
Раст на цените за пет години: 8,26%

Лидс 

leeds in yorkshire
Лидс во Јоркшир

Лидс е сериозен кандидат за инвестициски жаришта за 2022 година, особено со 73% од 800.000 -те жители на градот што моментално изнајмуваат имот. За оние што бараат конзистентна побарувачка за станари, Лидс треба да се разгледа.

Иако градот забележа помал раст на капиталот во изминатите пет во споредба со другите локации, Јоркшир како целина се очекува да забележи над 28% зголемување на цените во следните пет години, поттикнат од голем број нови случувања низ регионот.

Просечна цена: 232,617 фунти
Просечен принос за изнајмување: 5,76%
Раст на цените за пет години: 15,30%

Единбург 

Edinburgh
Единбург

Во текот на последната деценија, имотот во Единбург забележа исклучителен раст на цените, што долго време го прави градот атрактивна инвестициска можност. Само во последните пет години, Единбург забележа пораст на цените за речиси 18%, што треба да се зајакне со растечката економија.

Економската стратегија на Единбург исклучиво има за цел да продолжи да го промовира овој голем град како најпродуктивен во Обединетото кралство, со овие амбиции да се зголемат цените на недвижностите за 24,4% до 2025 година.

Просечна цена: 316,791 фунти
Просечен принос за изнајмување: 5,35%
Раст на цените за пет години: 17,65%

Бракнел 

bracknell
Бракнел


Не е тајна дека Југоистокот имаше еден од – ако не – пазарите за недвижности со најдобри перформанси во Обединетото Кралство во текот на изминатите 18 месеци. Водени од „трката за простор“, продавачите на куќи во регионот можеа да профитираат во просек 141.538 фунти за време на пандемијата.

Бракнел е водечки патнички град во Беркшир и долго време е значаен придонесувач за успехот на регионот. Со шема за регенерација од 770 милиони фунти и хронично недостиг на современа сопственост, Бракнел треба да биде инвестициско жариште во 2022 година, особено со раст на цените од 19,1% предвидено до 2025 година.

Просечна цена: 377.945 фунти
Просечен принос за изнајмување: 5,47%
Раст на цените за пет години: 2,96%

Шефилд  

Sheffield
Шефилд

Ова време минатата година Шефилд беше на почетокот на својот циклус на сопственост, и по силните 12 месеци, сега почнуваме да го гледаме потенцијалот на овој просперитетен град.

Поттикнат од пазарна област од 480 милиони фунти, пазарот на имот на Шефилд доживува поголема активност од кога било досега, што ги турка просечните приноси во централните поштенски кодови и до 7%. Откако градот излезе од локдаунот и забележа прилив од 20% во продажбата, овој момент се очекува да продолжи и во 2022 година.

Просечна цена: 215.203 фунти
Просечен принос за изнајмување: 4,45%
Раст на цените за пет години: 14,54%

Ливерпул

Ливерпул


Фалејќи се со најниската просечна цена на имотот на листата, импресивната достапност на Ливерпул долго време привлекува инвеститори на пазарот. Иако градот забележа помал раст на капиталот отколку неговите колеги од Северот, се очекува ова да се промени во наредните години.

Само во следните четири години, JLL предвидува раст на цените на недвижностите од 28% во целиот град, и со одредени поштенски кодови познати по испораката од 10% приходи од изнајмување, не е изненадување што Ливерпул ќе биде инвестициско жариште за 2022 година.

Просечна цена: 188.948 фунти
Просечен принос за изнајмување: 4,82%
Раст на цените за пет години: 17,03%

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Многу сопственици на куќи денес, барем оние што можат да дизајнираат свој дом, избираат винарски визби како една од клучните простории… Кога треба да...

Wall Street

Просторот за криптовалути сега вреди над 2 трилиони долари, и сите од производители на автомобили од висока класа до луксузни туристички компании се борат...

Fool Moon

Пинк често се смета за женствена, несериозна, нежна, романтична … но низ историјата ја носеа моќни жени кои беа незаборавни во фустани во различни...

Cotton Club

Новиот простор од 800 квадратни метри ќе го содржи најдоброто од овој бренд, вклучувајќи колекции Ready-to-Wear, чанти, чевли и додатоци. Исто така, ќе содржи...

Advertisement