Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Wall Street

Нов Претседател на Управен одбор во Триглав пензиско друштво

Согласно одлуката на Надзорниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје, донесена на 12-та седница, одржана на 25.02.2021  година и по издадено одобрение од страна на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС, од 01.04.2021 година  г. Тихомир Петрески ја презема функцијата член и Претседател на Управниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје.

Г. Петрески доаѓа од позицијата генерален менаџер и основач на ПЕТРЕСКИ & ПАРТНЕРИ дооел Скопје. Зад себе има обемно професионално искуство во корпоративниот сектор, стекнато на повеќе раководни функции на домашниот и на интернационалните пазари за време на својата професионална кариера и повеќегодишно наставно искуство со активно учество во формалното и неформалното образование.

,,Ми претставува привилегија и задоволство да бидам дел од тимот професионалци, кои раководат со компаниите членки на  Групацијата Триглав. Воедно, предизвикот е уште поголем, затоа што станува збор за одговорна улога во управувањето со  најмладиот член, како на Групацијата така и во реформираниот пензиски систем, и ќе ги вложам сите мои професионални капацитети  во насока на остварување на заедничката  цел, друштвото да се позиционира како атрактивен избор за капитално финансирано пензиско осигурување на македонскиот  пазар’’ – изјави г. Петрески во оваа прилика.

Г. Маријан Николовски и натаму продолжува да ја врши функцијата член на Управниот одбор на Друштвото.

Триглав пензиско друштво е дел од Групација Триглав, една од најголемите осигурително-финансиски групации во ЈИ Европа. Со работа започна во 2019-та година и во неговиот фокус е грижата за интересите на членовите на фондовите со коишто управува преку постигнување што подобар инвестициски резултат.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fool Moon

Откако е снимен во инвалидска количка, Бред предизвика дебата меѓу обожавателите кои тврдат дека неговата бивша е виновен за сè! „Бред Пит ја напушти...

Fine Living

Duffy London, бренд познат по своите скулпторски парчиња мебел, штотуку ја претстави својата нова лимитирана едиција Monument Valley масички за кафе… Со слоевит дизајн...

Green Tea

Истражувањата покажуваат дека свежо цвеќе во вашиот дом всушност може да го намали нивото на болка. Многумина од нас знаат за обичајот да испраќаат...

Cotton Club

Стилот не знае за години. Се работи за личност, лична перцепција и избор. Она што жената може да изгледа „забрането“ да го носи по...

Advertisement