Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Wall Street

Бил Гејтс стана мнозински сопственик на синџирот хотели Four Seasons

Доволно пишувавме за разводот на Бил Гејтс од неговата долгогодишна сопруга Мелинда …

Слободно можеме да кажеме дека и двајцата постигнале многу во животот за да бидат дефинирани до крајот на нивниот брак. Денес, зборуваме за неговото ново достигнување. Компанијата на Бил Гејтс, Каскад Инвестмент ДОО, купи околу 50% од уделот на принцот Алвалид бин Талал од Саудиска Арабија во хотелите и туристичките центри „Four Seasons“. Сопственоста на Гејтс се зголеми од 47,5% на 71,25%. Како што дознаваме, Гејтс и Алвалид соработуваат долго време и се партнери во бројни хуманитарни потфати.

Луксузниот синџир Four Seasons сега поседува 121 хотели и одморалишта, 46 станбени објекти и има повеќе од 50 проекти во моментов во развој. Со компанијата Каскад и нивното купување на половина од уделот на принцот, вредноста на ланецот хотели достигна неверојатни 10 милијарди долари. Преку неговиот инвестициски фонд, Кингдом Холдинг ДОО, принцот Алвалид ќе продолжи да управува со остатокот од својот удел, според водачите на синџирот хотели. Богатиот принц има удел и во голем број други компании, како што се Ситигруп и Лифт корпорациите, а во текот на изминатите десет години, неговата инвестициска компанија полека го продава својот удел во хотели.

Дали принцот има нова стратегија за зголемување на своето богатство, останува да видиме.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Многу сопственици на куќи денес, барем оние што можат да дизајнираат свој дом, избираат винарски визби како една од клучните простории… Кога треба да...

Wall Street

Просторот за криптовалути сега вреди над 2 трилиони долари, и сите од производители на автомобили од висока класа до луксузни туристички компании се борат...

Fool Moon

Пинк често се смета за женствена, несериозна, нежна, романтична … но низ историјата ја носеа моќни жени кои беа незаборавни во фустани во различни...

Cotton Club

Новиот простор од 800 квадратни метри ќе го содржи најдоброто од овој бренд, вклучувајќи колекции Ready-to-Wear, чанти, чевли и додатоци. Исто така, ќе содржи...

Advertisement