Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Откриваме: Ултимативната ѕидна боја за 2022 година каде што малиот простор го прави визуелно поголем

Како најдобро да ја употребите + мало навестување: не мора да биде исклучиво на sидовите во внатрешноста.

Светло и лесно продирна сина обоеност го зазема местото на суптилните нијанси на зелена боја што доминирале во 2021 година. Сенката наречена „bright skies“ е дизајнирана како здив на свеж воздух и небесно сино оптимизам во внатрешноста на домот. Сепак, има уште една паметна употреба – ги прави малите простории визуелно поголеми.

Секоја боја има одредена бранова должина. Оваа сина боја има кратка бранова должина – така што изгледа дека е доста далеку од нас. Затоа мал простор изгледа поголем, бидејќи не можеме да се фокусираме на бојата, како што би го направиле со потоплите тонови (кои имаат подолги бранови должини).

„Bright skies“ како водечка боја е избрана од тим составен од лидери во дизајнот, модата, стручна и експертска проценка на боја и изградено опкружување. Пред да ја создадат бојата, тие ги разгледале трендовите, иновациите и настаните од изминатата година што влијаеја на новиот начин на живот и работа.

Сината нијанса е создадена како одговор на речиси две години промени, затворање поради пандемијата и почеста работа од дома. Дизајнирано е да претставува промена на атмосферата во 2022 година, од која очекуваме поголема слобода и оптимизам.

Иако оваа боја е дизајнирана првенствено за да ги покрие вашите sидови, ќе ја искористите на вистински начин ако ги обоите таваните со неа, и секој поглед нагоре ќе ве натера да изгледате како да гледате во ведро небо. Ако веќе користиме растенија за да внесеме зеленило во нашиот дом, зошто да не користиме светло сина боја за да донесеме мало парче од небото?

Кои се боите што можете да комбинирате?

Дефинитивно зелена, но и неутрални нијанси како чоколадо кафеава и светло сива. Можеби ќе ве изненади, но портокаловата, црвената, розовата и жолтата, исто така, одлично се комбинираат со оваа сина нијанса – големите области или нештата не мора да бидат засегнати од овие живописни бои, но нивниот здив во комбинација со bright skies нијансата е доволен за да ги направи сите разликата на простор.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Компанијата Тифани и Ко. се претстави во Дубаи со најскапото парче накит во својата историја – ѓерданот „World’s Fair“. Неговата цена се проценува на...

Fine Living

Орландо Блум пред да се вери со Кејти Пери, живеел во егзотична вила на Беверли Хилс. Но, по раѓањето на неговата ќерка и претстојниот...

Fool Moon

Стрелците во астрологијата се опишани како среќни луѓе, кои засекогаш остануваат деца во нивните души. Ова е знак кој се стреми кон љубов и...

Green Tea

Кога зборуваме за здравјето, неизбежно е да се спомене и имунитетот, бидејќи тоa не штити од разни инфекции и болести. И кога велиме имунитет,...

Advertisement