Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

гЛЕДА ВО ТЕЛЕФОН, НЕМА ВРЕМЕ ЗА ЉУБОВЕН СОСТАНОК! Вака ќе ПРЕПОЗНАЕТЕ маж Измамник!

Тој нема искрени намери!


Колку пати не ви било јасно дали мажот што го сакате не е доволно заинтересиран или едноставно нема доволно време / сила / храброст да ве види? Од сите машки црти што ги полудуваат жените, оваа дефинитивно е на врвот на листата, уништувајќи им ја самодовербата, принудувајќи ги да преиспитаат каде погрешиле …

Ајде да ве тешиме на почетокот – грешката не зависи од вас!

Мажите, како жените, понекогаш играат со луѓе што ги сакаат и тоа го прават од две причини – затоа што не ги сакаат доволно и затоа што можат да се однесуваат така.

Една од работите што таквиот човек никогаш нема да ја направи е целосно да ве оддалечи од него. Иако чувствувате дека нешто „не е во ред“, не ви е јасно што „не е во ред“ и доколку доволно го сакате, наоѓате различни изговори за неговото однесување.

Кога се преправаат дека се недостапни и тешко се освојуваат, мажите најчесто прибегнуваат кон еден од овие четири типа на однесување:

  1. Тие испраќаат пораки „од ведро небо“, со цел да им дадат до знаење на девојчињата дека размислуваат за нив, но некако никогаш „немаат време“ да ја видат.
  2. Флертуваат на секој состанок и телефонски разговор, но ја „држат“ девојката на „резервната клупа“ се додека не се уверат дека сè уште немаат поголеми шанси.
  3. Тие ја чуваат вашата врска во тајност и се обидуваат да го одложат моментот кога ќе ве запознаат со пријателите и членовите на семејството.
  4. Секогаш кога сте заедно, тој цело време зјапа во телефонот и коментира на објавите на пријателите на социјалните мрежи.

Она што мажите го постигнуваат со овие тактики е дека девојката е достапна за нив кога сака и дека таа е таа што мора да ги следи неговите потреби и желби. Во повеќето случаи, тој нема да стори ништо што би ја натерало девојката да размисли:

  • Тој не е достоен за моето внимание и љубов, нема повеќе да го видам, ниту ќе чекам да ми се јави.

Наместо тоа, тој знае до кој степен може да ја држи девојката на растојание, истовремено дозволувајќи и да верува дека заедничката иднина не е „невозможна мисија“.

Како надигрувате човек кој вака се однесува кон вас? Психолозите велат дека постои само еден сигурен начин да ги извадите работите на виделина – прекинете го секој контакт со него! Ако се грижи за вас, тој ќе се потруди да ви го покаже тоа. Ако не му е грижа доволно, тој ќе го прифати вашето исчезнување од неговиот живот како ништо значајно да не се случило …

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Клаудија Шифер доби голема чест – создадена е нова кукла Барби според нејзиниот карактер! Како дел од роденденот на супермоделот (таа наполни 50 години...

Cotton Club

Како друштвените мрежи ја спасија модата за време на пандемската криза? Бидејќи земјите почнаа постепено да ги затвораат своите граници и да ги ставаат...

Fool Moon

Астрологијата досега ни објасни многу за хороскопските знаци – кои се нашите карактерни црти, кој има добра душа, кој е најубав, најпаметен … И...

Fine Living

Додека ограничената креативност е болка со која сите сме се соочиле во оваа пандемија, некои брендови ни даваат надеж дека светот сè уште оди...