Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Вака се избира кума за венчавка: Обрнете посебно внимание на 5 работи!

Десната рака на невестата за време на подготовките за венчавката и на самата венчавка е нејзината кума.

Со цел да изберете пријател создаден за таа улога како „чувар“ на вашиот брак, откријте на што треба да обрне внимание секоја идна невеста при изборот на кума за венчавка.

За време на планирањето на венчавката, кума за венчавката ќе биде ваша пријателка, личност од доверба, помошник, но пред сè некој на кој можете да се потпрете во моменти кога сè ќе биде премногу за вас.

 1. Имате заедничко минато со неа
  Изберете пријател што го познавате со години и со кого живеете многу. Пријател кој виде многу ваши добри и лоши моменти. Нека биде личност која навистина ве познава и која знае како сте растеле и созревале со текот на годините. Свадбената кума мора да биде личност која има место во твоето срце.
 2. Вие сте во контакт
  Кумата на свадбата мора да биде личноста со која контактирате, а не некоја што не сте ја виделе или сте чуле одамна. Ако не се гледате толку често, но редовно разговарате на телефон или Skype, тоа е во ред, но ако не се сеќавате кога последен пат сте го повикале нејзиниот телефонски број, подобро е да изберете друга личност за кума на венчавката. Ако изберете личност со која имате долгогодишно пријателство и со која и денес имате редовен контакт, тоа ќе биде најдобриот избор.
 3. Таа ве разбира
  Секој од нас има свои „кукли“, а секоја идна невеста, додека планира свадба, во одреден момент доживува такво чудно расположение. Кума на свадбата мора да биде некоја што ве разбира и која знае кога е време да ве советува и да ве поддржува и кога да ве остави сами. Не сакате лицето кое треба да биде ваша поддршка да биде вознемирено за вашето однесување. Потребен ви е некој кој навистина ве разбира и вашите желби.
 4. Таа сака да ви помогне
  За време на планирањето на венчавката, вашата кума за венчавката ќе биде ваша пријателка, личност од доверба, помагател, но пред сè, таа ќе биде некој на кого ќе можете да се потпрете во моменти кога сè ќе биде премногу за вас. При изборот на кума за венчавки, тоа мора да биде некој за кого знаете дека ќе ви помогне и кој ќе биде со вас во секоја ситуација.
 5. Вие сте опуштени во нејзино друштво
  Кума на венчавката мора да биде некој со кого можете добро да се смеете, кој ја знае вашата љубовна приказна и вашето минато, некој со кого можете да се забавувате, но и да зборувате искрено за сериозни работи. Нека кумата од свадбата биде пријател со кој сте опуштени.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Ако спаѓате во категоријата жени „plus size“, есента е одлично време да експериментирате со модата. Повеќе облека на телото значи повеќе опции за комбинирање.Ако...

Fool Moon

Кога велиме мантра, обично мислиме на некоја реченица што треба да се повтори на неодредено време и парите магично ќе се појават во нашите...

Fool Moon

Кинеската астрологија, како и класичната западна астрологија се состои од 12 хороскопски знаци. Според кинеската астрологија, секоја година управува одреден знак, кој секогаш се...

Green Tea

УН Диета – Воведни забелешки Строгото спроведување на оваа диета доведува, покрај слабеењето, и до промена на метаболизмот, така што изгубената тежина не се...