Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Беспрекорен семеен стан во срцето на Трибека

Внатрешноста на овој прекрасен, воздушен стан е уште еден успешен проект на Моника Гибсон, една од водечките њујоршки дизајнери на ентериер….

Дуплексот лоциран во Трибека има поглед на реките Ист и Хадсон, а за време на најведрите денови, панорамата достигнува северно од Централ Парк. Станот мораше да добие соодветен дизајн на ентериер, кој ќе го комплетираше зачудувачкиот поглед на градот, а дизајнерот дефинитивно одговори на тој предизвик.

На барање на сопственикот, Моника имала задача да го трансформира овој, првично традиционален и затворен стан во помлада и поотворена средина, што би одговарало повеќе на духот на семејството што живее во него. Со високи тавани и површина од 600 квадратни метри, самиот стан изобилува со многу потенцијал. Сепак, еден предизвик само по себе се наметнал – потребно било максимално да се искористат неговите димензии и истовремено да се исполнат очекувањата на семејството.

Почнувајќи од дневната соба, Моника му дозволи на овој дом да „дише“. Ѕидовите од двете страни на огништето и од спротивната страна на просторијата се заменети со прозори со челични рамки. Совршено заоблената крема троседот опкружува модерна маса на средина од собата и е поставена преку две столици во форма на полумесечина со сличен тон на крем. Овие парчиња мебел се спојуваат со едноставен и неутрален тепих, правејќи совршена дневна соба.

За фоајето и трпезаријата, Моника избрала терацо во сива и црна боја. Кујната се фокусира на скулпторска трпезариска маса со ореви опкружена со модерни столици за бар. Оваа табела е дизајнирана од Џозеф Валш, ирски уметник и самоук производител на мебел. Слични дизајнерски парчиња мебел се расфрлани низ целиот стан, заедно со неколку интригантни слики.

И покрај минималистичките склоности на сопственикот, Моника исто така успеа да го зафати станот со топлина, користејќи пријатни бои, тапацир, килими, па дури и таписерија од 18 век, која убаво ги покриваше wallsидовите на главната спална соба.

Покрај тоа, со цел да ја исполни желбата на неговата сопруга требало да вгради црно-бел дизајн на ленти, а таа го одбрала совршеното место – игротеката. Оваа област е збогатена со забавни форми кои ја поттикнуваат детската креативност и имагинација, но во никој случај не ја поткопуваат елеганцијата на остатокот од станот.

Конечно, решени да го истакнат најимпресивниот атрибут на овој стан, семејството и дизајнерот заеднички забранија поставување на каков било мебел во фоајето и централниот канал на дневната соба. Како резултат, посетителите се скоро магнетски привлечени од тоа каде е најубав погледот на Долен Менхетен.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Нијанси инспирирани од птици. Dior Makeup се подготвува за претстојната есенска сезона со колекција наречена „Birds of a Feather“, која се состои од палети...

Wall Street

Многу Олимпијци, освојувачи на златни, сребрени или бронзени медали, претставуваат луѓе богати по дух, но и по пари … Како што знаете многу добро,...

Green Tea

Овесната каша е богата со диетални влакна кои го стимулираат варењето, го балансираат шеќерот во крвта и го зајакнуваат имунитетот, и се наметнува како...

Fool Moon

Стресот е толку сеприсутен во нашите животи што сме скоро навикнати на него – би било чудо ако не се нервираме кога ќе се...

Advertisement