Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Four Seasons

Сте слушнале ли за бајковитиот град чии улици се всушност канали?

Некои места на нашата планета се толку прекрасно убави што кога првпат ќе ги видиме на фотографија мислиме дека се работи за филмски сет. Едно такво место е холандскиот Гитхорн (Giethoorn).

Малиот град на северот на Холандија може да изгледа како место од бајките, но сè што е во него е многу природно. Холандска Венеција, како што го нарекуваат Гитхорн, е изграден на мрежа од тесни канали и не е филмски проект од бајките.

Околу 2.600 луѓе живеат во овој живописен град и тоа е еден вид рурална оаза на мирот, чија веб-страница вели дека „најгласниот звук што може да се слушне таму е гракање на патки или гласови на други птици“.

Во овој град, дури и поштар доставува пошта со брод, но од друга страна лесно може да се стигне со автомобил од Амстердам.

Бидејќи нуди и поинаков избор на сместување во B&B, ова е дефинитивно место кое треба да го посетите доколку се најдете во Холандија.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Нивните прикази често се гледаат во дворовите и палатите, но исто така и во форма на едноставни декоративни елементи за модерни домови. Кога се...

Fool Moon

Звучи малку бесмислено, нели. Всушност, она што на многу луѓе е сè уште тешко да го разберат е дека Фенг Шуи е многу повеќе...

Fool Moon

Понекогаш е потребно малку да се извадат работите од безбедната зона, со цел да се направат поинтересни. Сигурно ви се случило да имате силна...

Green Tea

Затоа што ако сме искрени, сè што е најслатко е претежно најнездраво. Но, не мора да биде така. Да не оставаме сè на празни...

Advertisement