Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Green Tea

9 етерични масла кои ги олеснуваат големите промени во животот

Во време на транзиција, кога ништо во животот не изгледа сигурно, поддршката и лекувањето на емоционално и енергично ниво се обезбедени од избрани етерични масла.

Времето на минување низ животни промени никогаш не е лесно, а етеричните масла можат да помогнат во такви периоди. Тие се ефикасни во лекувањето на емоционално и енергично ниво, каде што поддржуваат рамнотежа и обезбедуваат стабилност. Избраните етерични масла смируваат, го подигнуваат расположението и ја зајакнуваат позитивноста, го намалуваат стресот и вознемиреноста, го чистат умот и поттикнуваат ослободување на негативни мисли и енергија.

Лимета – лут и сладок мирис на цитрус, делува како сончев зрак на телото, умот и духот, го освежува и го крева расположението.

Лимонска трева – ова етерично масло со пријатен мирис го релаксира и го крева расположението во исто време; може да му даде нова енергија на умот и да го намали чувството на замор.

Лицеа – мирис на лимон, ова масло исто така може да ви го подигне расположението и да поттикне длабока релаксација во исто време; ја отстранува напнатоста во мускулите и ве ослободува од грижи.

Кедар-маслото од дрвенесто-земјена арома поддржува стабилност и истрајност, самодоверба и заземјување во предизвикувачки ситуации; може да помогне при вознемиреност и депресија.

Еукалиптус глобулус – есенцијално масло со интензивен мирис ја зајакнува менталната јасност и го намалува негативното размислување; „крева“ и може да ја зголеми виталноста.

Рузмарин (хемотип камфор) – силен и свеж дрвенест мирис, поттикнува чистење од негативност и позитивен поглед на нештата; во тешки времиња го „крева“ умот и му дава енергија.

Сандаловина – сладок и сензуален мирис, дава силна поддршка на емоционално и енергично ниво, поттикнува и зајакнува внатрешно единство и самоприфаќање; овозможува длабока, фокусирана медитација.

Ветивер – ова етерично масло со длабок, земјено -дрвенест мирис, балансира, заземјува и може да обезбеди нежна седација кога е потребна дополнителна емоционална поддршка. Исто така, помага во поврзување со природна позитивна енергија.

Ото од роза – есенцијално масло со неодолив мирис е едно од омилените избори за лекување на срцето и умот во тешки времиња на загуба и може да го ублажи шокот предизвикан од него, да ја намали напнатоста, вознемиреноста и грижите; помага да се поврати изгубената самодоверба и да се зајакне љубовта кон себе.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Многу сопственици на куќи денес, барем оние што можат да дизајнираат свој дом, избираат винарски визби како една од клучните простории… Кога треба да...

Wall Street

Просторот за криптовалути сега вреди над 2 трилиони долари, и сите од производители на автомобили од висока класа до луксузни туристички компании се борат...

Fool Moon

Пинк често се смета за женствена, несериозна, нежна, романтична … но низ историјата ја носеа моќни жени кои беа незаборавни во фустани во различни...

Cotton Club

Новиот простор од 800 квадратни метри ќе го содржи најдоброто од овој бренд, вклучувајќи колекции Ready-to-Wear, чанти, чевли и додатоци. Исто така, ќе содржи...

Advertisement