Елоиз (26) со сите го сподели рецептот што е верзија на чизкејк.
Таа користи мелени бисквити, путер, крем сирење, шеќер во прав, слатка павлака и бело чоколадо за да направи чизкејк што многумина сигурно ќе ја испробаат.
За да ја направи оваа едноставна торта, таа користеше само рачен миксер за да ги комбинира шесте состојки, а тортата не ја печеше.
Со цел да се направи бисквит или подлога, Елоиз измеша 350 грама мелени бисквити со 175 грама стопен путер во сад. Таа го состави сето тоа заедно. После тоа, таа ја стави смесата во кружен калап и го истиска со лажица за да ја изедначи основата на тортата. Потоа, ја стави основата во фрижидерот малку да се зацврсти.

Потоа става 350 мл слатка павлака во нова чинија, која ја мешаше со миксер додека не добие ситна шлаг. Таа го оддели садот со кисела павлака од страна, и во новиот сад стави 500 грама крем сирење со 120 грама шеќер и промеша. Потоа додаде 250 грама стопено бело чоколадо и повторно мешаше додека смесата не стане мазна.

Шлаг кремот што го измати претходно го измеша со мешавина од сирење и чоколадо и ја истури смесата во калап со бисквит или подлога. Сето тоа го остави да се излади околу 5 часа.
За преливот, Елоиз измеша 200 мл слатка павлака и 250 грама бело чоколадо. Него го стопи во микробранова печка 90 секунди. Таа ја истури мешавината врз чизкејкот и ја измазни површината со нож. Покрај тоа, таа додаде остатоци од мелениот бисквит, и сподели видео за тоа како се прави тортата на нејзиниот Инстаграм „FitWaffle Kitchen“.