Идеални за романтична вечера…
Повеќето од нас навистина уживаат во храната.
И, обожаваат нови вкусни рецепти.
Овој пат, ви донесовме едноставен рецепт за кинески равиоли.
Тие се вкусни и многу лесно се прават, а вие ќе уживате во обидот на малку поинаков оброк.
Полнењето на равиолите може да биде различен, а ние денес избравме вегетаријански начин.
Потребно за 10 парчиња:
- 250 гр брашно
- 150 мл вода
- Малку сол
За полнење:
- Праз
- 1/2 лук
- Морков
- Целер
- Соја зелка
- Соја сос, сол, бибер, табаско или слично.
Подготовка:
Комбинираното просеано брашно со вода, месете и оставете го да се одмори 30 минути, до тогаш, исецкајте сè на мали парчиња и добро промешајте. Одделете 10 топчиња и распоредете ги секоја на набрашнета површина, а потоа наполнете ги и ставете ги на лист салата или зелка (за да не се допираат) во бамбус за испарување или слично. Тие се готови за 15 минути.
Послужете со соја, или кисел топол сос. Доволно е 1,5 сантиметри вода во тавата под бамбусот.