Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Green Tea

Кегел вежби – зошто треба да ги правите без оглед дали сте се породиле или не

Спојлер: Овие вежби се неопходни за вас и вашиот партнер да уживате засекогаш во сексот.

Ако сте ги поврзале Кегел вежбите со бременоста и раѓањето на дете – време е да се предомислите.

Да, точно е дека Кегеловите вежби се неопходни за сите жени кои родиле, но тие се неопходни и за сите жени, бидејќи спречуваат уринарна инконтиненција и ви помагаат да имате добар љубовен живот засекогаш.

Овие вежби се создадени благодарение на американскиот професор по гинекологија, д-р Арнолд Кегел, кој се обидуваше да најде начин да ја реши уринарната инконтиненција. Она што тој, на крајот, го „најде“ е вежба што можете да ја направите во секое време од денот.

Како се прават вежбите на Кегел?

Начинот е едноставен. Започнете со идентификување на мускулите на кои треба да работите: обидете се да го запрете протокот на урина. Потоа започнете постепено да ги затегнувате овие мускули. Замислете дека има лифт што застанува и оди нагоре и надолу по подовите. Започнете со 1 или 2 „запирања“, горе (затегнете) и надолу (опуштете ги) мускулите на карлицата и достигнете 4 или 5.

Обидете се да правите Кегел вежби секој ден, во канцеларија, додека возите, додека миете садови и вметнете ги во вашата дневна рутина.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Four Seasons

Црните плажи се појавуваат на места кои некогаш имале силна вулканска активност или се во близина на сѐ уште активни вулкани. Долгите бели песочни...

Cotton Club

Иконски чанти, чевли и други детали добија летно, песочно освежување… Откако ја покажа својата најнова колекција во Шангај, Марија Грација Кири штотуку ја лансираше...

Fool Moon

Еден ден некој го праша најбогатиот човек на светот: „Дали има некој побогат на светот од тебе?“ Најбогатиот човек одговори: „Да, постои личност која...

Fine Living

Кога ќе го слушнеме Alvisi Kirimoto + Partners, првото нешто што ни паѓа на ум е ништо друго освен извонредност во архитектурата и уметност...

Advertisement